Particulier

Wat is een taxatie?
Een taxatie is een schatting van de waarde van een (vastgoed)object, bijvoorbeeld uw woning, door een taxateur. De taxateur maakt dan een taxatierapport voor u op met daarin de waarde van het object. In het taxatierapport legt hij zijn bevindingen vast en onderbouwt hij hoe hij tot die waarde is gekomen.


Wanneer vraagt u een taxatie aan?
Het aanvragen van een taxatie kan verschillende redenen hebben. U kunt een taxatie nodig hebben wanneer u uw woning wilt verkopen. U wilt bijvoorbeeld zeker weten dat u uw woning voor een goede prijs in de markt zet.

U kunt ook een taxatie nodig hebben wanneer u een woning wilt kopen. Deze taxatie kunt u laten doen om de woningwaarde te controleren of om beter te kunnen onderhandelen. Bij het aanvragen van een hypotheek zal de bank tevens om een taxatie vragen. Zo weet de bank wat de woning waard is en wordt de hoogte van de hypotheek bepaald.

Schakel een Register Taxateur in
Schakel voor uw taxatieopdracht altijd een Register Taxateur in. Wanneer u op verzoek van de bank een taxatie moet laten uitvoeren, dan is dat sowieso een eis van de bank. Want banken willen er zeker van kunnen zijn dat de taxatie wordt uitgevoerd door een gekwalificeerd taxateur.

Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
Een Register Taxateur is geregistreerd in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de Register Taxateurs. Deze taxateurs werken conform de gedrags- en beroepsregels en internationale en Europese taxatiestandaarden. Kortom, met een Register Taxateur bent u verzekerd van een betrouwbare taxatie.

Vind een Register Taxateur
In het zoeksysteem van NRVT  kunt u een Register Taxateur vinden bij u in de buurt.


Privacy

Wij vragen regelmatig taxatiedossiers op bij Register-Taxateurs, voor het uitvoeren van ons doorlopend toezicht. Daarbij behandelen we uw persoonsgegevens met de grootste zorgvuldigheid. Hoe wij dat doen, leest u in onze privacyverklaring.