editie 6 februari 2018
        In deze nieuwsbrief:
  1. PE-cursusoverzichten 12 februari beschikbaar
  2. Info validatie-instituten voortaan op onze website
  3. Twee nieuwe leden expertcommissies 
  4. Terug in de tijd: Neerlands oudste taxatiestandaard
  5. Vacature Onderwijsdeskundig adviseur
  6. Trots op ons nieuwe kantoor
PE-cursusoverzichten 12 februari beschikbaar  

De PE-cursusoverzichten voor 2018 zijn vanaf 12 februari beschikbaar op onze website. Houd hiervoor onze website in de gaten.

>> PE-cursusoverzichten

Info validatie-instituten voortaan op onze website 

NRVT heeft de verantwoordelijkheid voor toezicht op validatie-instituten overgenomen van de Stichting Taxaties en Validaties (STenV). Op onze site kunt u nu alle informatie vinden omtrent validatie-instituten die bij ons zijn aangesloten. Daarnaast stellen wij ook de volgende documenten beschikbaar:
 
>> Addendum en Werkgebiedregeling
>> Handreiking Grenzen validatie
>> Model taxatierapporten
>> Instructies
 
 Twee nieuwe leden expertcommissies
Wij verwelkomen Anja Verhoek als voorzitter van expertcommissie Kamer WOZ. Zij volgt Johan van den Tweel op, die nog tot eind 2018 lid blijft van de Expertcommissie. Arjan van der Waaij verlaat de expertcommissie Kamer LAV, Kees van Dijk vervangt hem.
Anja Verhoek: “Zowel in mijn huidige werk als Register Taxateur bij EY (Ernst & Young), als bij eerdere werkgevers, houd ik mij dagelijks bezig met waarderingen ten behoeve van fiscale doeleinden, waaronder WOZ-waarderingen. Het belang van de WOZ-waarde is groot, omdat deze maatgevend is geworden voor vele doeleinden.

De Waarderingskamer waarborgt de kwaliteit, met name als het om het waarderingsproces gaat. Ik zie het als taak van NRVT om de kwaliteit van de individuele taxateur op peil te houden. Hiervoor zette ik mij afgelopen twee jaar al in als lid van de expertcommissie WOZ. Nu zal ik mij hiervoor inzetten als voorzitter van deze expertcommissie.”
Kees van Dijk: “Ik heb kwaliteit en diepgang altijd hoog in het vaandel gehad. Dit zou ik graag doorvoeren in de hele LAV-beroepsgroep. Met een kritische instelling wil ik ongewenste gedragingen in de beroepsuitoefening helpen voorkomen en zorgen dat de taxateur vooral plezier houdt in zijn werk, bijvoorbeeld door werkbare protocollen te hanteren. Uniformeren en samenvoegen van regels zijn hierbij van belang.

In 1992 startte mijn loopbaan als makelaar/taxateur. Ik ben vennoot bij Bernheze makelaars & adviseurs en deed de opleiding Grondverwerving en Schadeloosstelling. In 2017 rondde ik de REV-opleiding af.”
Terug in de tijd: Neerlands oudste taxatiestandaard 
 
Peter van Arnhem neemt u in deze opinieblog mee terug naar het jaar 1812. Wat kunnen wij leren van Nederlands oudste taxatiestandaard?

Lees opinieblog Terug in de tijd: Neerlands oudste taxatiestandaard.
Vacature: Onderwijsdeskundig adviseur 

Wij zoeken een onderwijsdeskundig adviseur met affiniteit met de vastgoed(taxatie)branche, om ons team in Rotterdam 24 uur per week te versterken.

>> Vacature Onderwijsdeskundig adviseur (pdf)
Trots op ons nieuwe kantoor 

Wij zitten al bijna een maand in ons nieuwe kantoor in het Eurogate I gebouw in Rotterdam. In de tussentijd zijn we druk bezig geweest met de inrichting en afwerking ervan en de finishing touch is in zicht. 

Ons kantoor is zo ingericht dat alle afdelingen nu makkelijk kunnen samenwerken en overleggen in één open ruimteWant samenwerken is de beste basis voor succes en innovatie. Trots zijn we op ons nieuwe kantoor!


Adres:
Watermanweg 104, 6 etage
3067 GG  Rotterdam

T: 010 - 31 61 200

Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
Postbus 42530      
3006 DA Rotterdam
www.nrvt.nl             
       

T: 010 - 31 61 200
E: info@nrvt.nl