editie 31 maart 2017

Toelichting op onafhankelijkheid, objectiviteit en integriteit taxateur

In de nieuwsbrief van 8 maart 2017 hebben wij u geïnformeerd over de toelichting op de regelgeving Wonen over onafhankelijkheid, objectiviteit en integriteit. Deze toelichting is inmiddels gereed en gepubliceerd op 29 maart 2017. De toelichting kunt u vinden op onze website www.nrvt.nl onder ‘Kamers en Reglementen’.

 

Het doel van deze toelichting is uitsluitend informatie en verduidelijking te bieden op de bestaande regelgeving, zoals NHG, StenV, EVS en IVS. De toelichting geldt primair voor taxateurs die in de Kamer Wonen zijn geregistreerd.

Veel gestelde vraag

Vraag:
Uit welke onderdelen bestaat de Permanente Educatie 2017 voor Register-Taxateurs?

Antwoord:
In 2017 bestaat de Permanente Educatie voor Register-Taxateurs uit de volgende onderdelen:
* Wanneer u in meer dan één Kamer bent ingeschreven, gelden de 9 punten facultatief en de 5 punten vrije ruimte voor alle Kamers. U kunt een facultatieve cursus en het vrije deel dus voor meerdere kamers gebruiken. In onderstaande tabel ziet u hoeveel punten u in totaal moet behalen, wanneer u in meerdere Kamers bent ingeschreven.
 
Taxateur is ingeschreven in:  I. Verplicht  II. Facultatief  III. Vrij Totaal te behalen PE
1 Kamer  6 9 5 20
2 Kamers  6 + 6 9 5 26
3 Kamers  6 + 6 + 6 9 5 32
4 Kamers  6 + 6 + 6 + 6 9 5 38
 
U kunt ook meerdere verplichte cursussen volgen. Ook uit een ander Kamer. De punten die u dan te veel haalt in het verplichte onderdeel, tellen mee als Facultatief. Voorbeeld: Zo kan het interessant zijn als u in de Kamer Wonen staat ingeschreven, om ook de verplichte cursus voor de Kamer WOZ te volgen.

 
Mirande Waldmann nieuwe directeur NRVT
 
Mirande Waldmann wordt met ingang van 15 maart 2017 de nieuwe directeur van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Het bestuur is verheugd met de aanstelling van Waldmann als directeur en opvolger van interim-directeur Mario Cosman.
Mirande heeft diverse directie- en managementfuncties bekleed bij zowel profit- als nonprofit organisaties. Zij is als directeur werkzaam geweest bij onder andere IPD Nederland en Stichting ROZ Vastgoedindex. Daarnaast is ze ook projectmanager geweest bij KFN Property, waar ze onder andere verantwoordelijk was voor taxatiemanagement. Afgelopen half jaar was zij tevens betrokken bij het NRVT als coördinator Permanente Educatie en Doorlopend Toezicht.
 
Mirande Waldmann over haar nieuwe functie: “De waarde van vastgoed is een van de belangrijkste pijlers van onze economie en maatschappij. Het is daarom van essentieel belang dat vastgoedtaxaties
onafhankelijk, objectief en integer gedaan worden door deskundige taxateurs. Daar is het NRVT voor
opgericht. Ik acht het een voorrecht als directeur van het NRVT mijn bijdrage te kunnen leveren aan
deze organisatie die nog volop in ontwikkeling is. En ik heb er alle vertrouwen in dat het NRVT
voorspoedig zal uitgroeien tot een volwaardige organisatie van en voor taxateurs.”
Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
Postbus 42530      
3006 DA  Rotterdam            
       


www.nrvt.nl

T: 010-212 46 85
E: info@nrvt.nl