Handhavingsbeleid

3 februari 2021
Nieuws

Ieder jaar beoordelen taxateurs voor miljarden aan vastgoed, zoals woningen, kantoren, bedrijfspanden, ziekenhuizen en scholen. Aan- en verkoop van vastgoed gaat altijd over grote bedragen. Koopovereenkomsten en (hypothecaire) leningen worden op de vastgoedwaarderingen gebaseerd. Het is derhalve van groot belang dat vastgoedwaarderingen kwalitatief deugen en objectief tot stand komen. Daarom moeten ze worden uitgevoerd door gekwalificeerde, onafhankelijke taxateurs, die handelen op basis van erkende regels en richtlijnen.

Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) registreert gekwalificeerde taxateurs en houdt toezicht op de kwaliteit van hun werk. NRVT bewaakt, waarborgt en bevordert de onafhankelijkheid, integriteit en kwaliteit van de Register-Taxateur en dient, als centraal register van vastgoedtaxateurs, het publiek belang van vastgoedwaarderingen.

Naast de verbetering van de kwaliteit van Register-Taxateurs beoordeelt het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) elk individueel taxatierapport. Zo zijn zowel de individuele Register-Taxateurs als de individuele taxaties onderwerp van toezicht. Ook het NWWI staat onder toezicht van NRVT.

In dit document wordt aangegeven hoe NRVT aan het toezicht en de handhaving vorm geeft.


Terug naar overzicht