Permanente Educatie 2024

20 december 2023
Publicaties

De Register-Taxateur werkt continu aan zijn professionele kennis en vaardigheden. Dit doet hij onder meer door middel van Permanente Educatie (PE). Het actueel houden van kennis en vaardigheden is nodig voor een kwalitatief goede uitoefening van het beroep van vastgoedtaxateur.

Voor 2024 geldt een minimale vereiste van 20 PE-punten per Kamer, m.u.v. woningtaxateurs die in 2024 het assessment scholingstraject woningtaxateur dienen af te leggen. Hiervoor geldt een minimum vereiste van 21 PE-punten*. Bent u in meerdere Kamers geregistreerd dan komen daar per registratie 6 PE-punten bij.

Kamer Verplicht Facultatief Vrij Totaal
WOZ 7 8 5 20
BV-GZV 7 8 5 20
LAV 7 8 5 20
Wonen 7 8 5 20
Wonen + Assessment 7 14 - 21
Vakgroep modelmatig waarderen 6 - - 6

* Van deze 21 punten kan er 1 meegenomen worden als facultatief naar 2025.

Verplichte onderwerpen
De leerdoelen zijn voorgedragen door de Expertcommissies en recentelijk vastgesteld door de Centrale Raad.

Klik hier voor de verplichte onderwerpen voor 2024.

PE-cursusoverzichten 2024 online
De cursusoverzichten voor het behalen van de verplichte en facultatieve PE-punten in 2024 staan online.

Bekijk de PE-cursusoverzichten voor 2024.

Op het facultatieve cursusoverzicht staan de goedgekeurde cursussen die door NRVT erkende opleiders worden aangeboden. Mocht u een opleiding volgen die niet op het overzicht staat maar zeker van toegevoegde waarde is voor uw taxatiepraktijk, dan kunt u altijd contact opnemen met NRVT. NRVT bekijkt dan of er alsnog punten aan die opleiding kunnen worden toegekend.

Punten meenemen?
Als u meer dan het verplichte aantal facultatieve PE-punten heeft behaald, mag u maximaal 6 punten meenemen naar het volgende jaar. Als u dat overschot het jaar erna niet nodig heeft, blijft het staan totdat u het wel kunt inzetten.


Terug naar overzicht