Expertcommissie Landelijk en Agrarisch Vastgoed verwelkomt twee nieuwe leden

14 juli 2023
Publicaties

Sinds 15 mei jl. is de Expertcommissie Landelijk en Agrarisch Vastgoed twee leden rijker. Eerder nam Jos van Maanen afscheid van de Expertcommissie LAV. Wij bedanken Jos voor zijn inzet. Sinds 15 mei 2023 zijn Henk Evink en Patrick Zwaan toegetreden tot de Expertcommissie. 

Henk Evink

"Sinds kort ben ik lid van de Expertcommissie LAV. In deze rol hoop ik een inhoudelijke bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkelingen op taxatiegebied en van NRVT. Graag stel ik mij als nieuw lid voor.

In het dagelijks leven werk ik als rentmeester-taxateur voor Van Ameyde, een rentmeesters- en taxatiekantoor in het midden van het land. Sinds 2007 ben ik voor dit kantoor werkzaam. In deze rol voer ik met name taxaties en opdrachten uit voor overheidspartijen op onder andere het vlak van onteigeningen en bestuursrechtelijke schadevergoedingen. Daarnaast beheer ik als rentmeester een grondportefeuille voor enkele stichtingen.

Sinds de start van het meester-gezeltraject binnen NRVT heb ik mij als meester aangemeld. Op dit moment heb ik twee gezellen onder mijn hoede zoals dat heet. Vanuit deze rol probeer ik aspirant-taxateurs op te leiden en klaar te stomen voor het werkveld. De ervaringen uit dit traject wil ik gebruiken in de Expertcommissie.

Als er collega LAV-taxateurs zijn die tegen vraagstukken aanlopen met betrekking tot de NRVT-reglementen of hieraan verwante onderwerpen, dan zou ik willen zeggen: stel deze vragen aan NRVT. Deze vragen komen (deels) ook weer bij ons in de commissie terecht en geven ons een beeld van wat er speelt en waar taxateurs tegenaan lopen."


Patrick Zwaan

"Ik ben Patrick Zwaan en ben bijna 25 jaar werkzaam binnen de Rabobank in de agrarische sector. Ik ben gestart als accountmanager in de glastuinbouw, maar ben na 10 jaar overgestapt naar Sectormanagement Food & Agri bij Rabobank Nederland. Daar heb ik me naast de glastuinbouw en duurzame energie ook bezig gehouden met het waarderen van agrarische bedrijven. Sinds 5 jaar werk ik als taxatiespecialist bij de Taxatiedesk Agri. Vanuit deze functie zorg ik met het team dat de agrarische taxaties voor de bank voldoen aan alle kwaliteitseisen. De eisen vanuit opdrachtgevers, toezichthouder, maar ook klanten nemen toe en de toegevoegde waarde van de taxateur wordt hierdoor steeds belangrijker.

De agrarische markt is momenteel turbulent en ik verwacht dan ook de komende periode voldoende uitdagingen voor de sector, maar daarmee ook voor de taxatiebranche! Ik vind het dan ook een mooie uitdaging om de Expertcommissie LAV te komen versterken en mijn kennis en netwerk hiervoor in te zetten."


Terug naar overzicht