Kennismaking Anne-Marike van Arkel

15 oktober 2019
Publicaties

Anne-Marike van Arkel is nu vier maanden algemeen directeur van NRVT. We stellen haar graag nader aan u voor. Van Arkel: “Ik heb ja gezegd tegen deze functie, omdat ik NRVT een interessante organisatie vind. Zowel qua taken als qua speelveld; er zijn veel partijen betrokken.”
 

Gedreven beroepsbeoefenaars

“Taxateurs heb ik leren kennen als zeer gedreven beroepsbeoefenaars. Ze zijn betrokken bij wat ze doen en staan open voor verdere professionalisering.

Er is soms kritiek op taxateurs, dat de waarden die zij aangeven bij hun taxaties te hoog zouden zijn, maar de oorzaak van een oververhitte huizenmarkt is complexer dan dat. De oorzaken daarvan kun je niet bij de taxateurs leggen. Het gaat om zaken als vraag en aanbod, schaarste, een lage rente, flankerend fiscaal beleid en andere factoren.”
 

Intensivering toezicht

Ze stelt met NRVT alles in het werk om de kwaliteit van de beroepsuitoefening van taxateurs op hoog niveau te brengen en houden. Van Arkel: “We zetten sterk in op toezicht. NRVT heeft de laatste tijd grote stappen gezet. In de eerste helft van 2019 voerden we al meer dan twee keer zo veel audits uit als in heel 2018. Tegelijk maken we een slag op het gebied van efficiëntie. Onder meer door samen te werken met andere partijen, meerdere woningaudits op een dag te doen en meer externe auditors te betrekken, intensiveren we het toezicht. Het aantal tuchtzaken nam het afgelopen jaar ook een enorme vlucht.”


Terug naar overzicht