Nieuwe leden en voorzitter Expertcommissie Wonen

20 July 2022
Publicaties

Graag stellen we de nieuwe voorzitter en de nieuwe leden van de Expertcommissie Wonen aan u voor: Zwany van Brussel (voorzitter), Hugo Wijnands en Diana Noppen.

Met de komst van Zwany, Hugo en Diana, nemen wij afscheid van Lisette den Oudsten-Baas en Michiel Mokkenstorm. Wij bedanken beiden voor hun inzet en wensen hen veel succes in de toekomst.

Zwany van Brussel

"Ik ben Zwany van Brussel, ik ben ruim 28 jaar als wonen-taxateur werkzaam in en rond Heerenveen (Fryslân). Ik volg al jaren de ontwikkelingen rond het taxeren van woonobjecten. Ook heb ik me vanuit verschillende functies, bestuurlijk en als docent, ingezet voor het beroep van de woning-taxateur.

Ik vind het een mooie uitdaging om als voorzitter de Expertcommissie Wonen van het NRVT te versterken.

De wonen-taxateurs hebben recent een kwaliteitsslag gemaakt. Tegelijkertijd blijven de ontwikkelingen doorgaan en het blijft belangrijk dat de taxateurs kwalitatief goed werk leveren. Ook moeten de taxatiewerkzaamheden relevant blijven. Er zijn steeds meer data beschikbaar waarvan gebruik gemaakt kan worden en we moeten blijven nadenken over onze toegevoegde waarde. Ik denk graag mee over deze kansen!"


Hugo Wijnands

"Na mijn studie in Wageningen, werkzaamheden in het landelijk gebied en vervolgopleiding ben ik als beëdigd rentmeester NVR en als register-taxateur Wonen, BV en LAV steeds verder gegroeid naar vooral het stedelijk gebied, waar de waardering van vastgoed mijn specialiteit is geworden.

Sinds 2008 taxeer ik met HLW Taxaties vanuit Schijndel vooral woningen in de driehoek tussen Eindhoven, Oss en Den Bosch. Ik combineer dat met mijn werk voor Rijkswaterstaat waar ik o.a. taxatierapporten toets en als senior expert vastgoed, landelijk opereer.

Ik ervaar dat de kwaliteit van taxaties met de komst van het NRVT is verbeterd o.a. door een betere opbouw, logica en uitleg in de rapportages. Transparantie is belangrijk en met de veranderingen op de woningmarkt moeten ook de taxatierapporten aansluiten op de veranderingen. De groeiende aandacht voor duurzaamheid en funderingsproblematiek zijn daar voorbeelden van, maar ook de marktanalyse met een begrijpelijke toelichting op referenties, modelmatige taxaties en indexaties.
Als lid van de Expertcommissie wonen wil ik mijn steentje bijdragen aan het verder verbeteren van het bouwwerk ‘Woningtaxaties’."


Diana Noppen

"Mijn naam is Diana Noppen. Ik ben in 1997 in het taxatievak terecht gekomen. Werkzaam bij en mede eigenaar van LUCA Makelaardij B.V. te Heerhugowaard in een prachtige werkomgeving van enerzijds weidse polderlandschappen, anderzijds de bossen en de kuststreek, met tussengelegen karakteristieke dorpen en o.a. de steden Alkmaar, Hoorn, Schagen.

Zowel de omgeving, de variatie van onroerend goed en de contacten met opdrachtgevers en collega’s maakt dat iedere dag anders is, boeiend en uitdagend!

De afgelopen 20 jaar is er in ons vak vreselijk veel veranderd en deze relatief snel op elkaar volgende veranderingen zorgen ook voor veel onduidelijkheid, voor eenieder in onze maatschappij maar ook voor de taxateur zelf. Dat moet anders kunnen, beter kunnen, duidelijker kunnen en dat kan met elkaar.

Als nieuw lid van de Expertcommissie Wonen kijk ik er naar uit om mij in te zetten voor het NRVT en voor collega taxateurs."


Terug naar overzicht