Scholingstraject nieuwe model Taxatierapport Woonruimte 2021

23 december 2021
Publicaties

In de aanloop naar het nieuwe model Taxatierapport Woonruimte 2021 dienen woningtaxateurs het verplichte scholingstraject 2020 te volgen. Wie vóór 31 december 2021 niet geslaagd is voor het scholingstraject (en geen uitstel heeft gekregen), krijgt automatisch een bestuursmaatregel opgelegd, inhoudende dat de opleiding opnieuw dient te worden gevolgd. Aansluitend dient de schriftelijke toets met goed gevolg afgerond te worden, waarbij er slechts één herkansing wordt geboden. De toets dient in dat geval behaald te zijn vóór 1 juli 2022. U krijgt hiervoor geen extra PE-punten.

Gedurende de periode 1 januari tot 1 juli 2022 of tot het moment dat u slaagt voor de toets, geldt de eis van een plausibiliteitsverklaring. Dit betekent dat u nog wel kan taxeren en het taxatierapport kan laten valideren, maar u bij uw taxatierapport altijd een plausibiliteitsverklaring nodig hebt van een taxateur die wel geslaagd is voor het scholingstraject.

Register-Taxateurs die niet hebben voldaan aan de vereisten van het scholingstraject ontvangen begin januari een schrijven.


Terug naar overzicht