Nieuw model Taxatierapport Woonruimte 2021

21 oktober 2021
Publicaties

Op 1 oktober jl. is het nieuwe model Taxatierapport Woonruimte 2021 ingegaan. NRVT publiceerde 1 oktober de nieuwe Praktijkhandreiking Wonen en de invulinstructie 2021 van het NWWI op haar website.
 
De verwijzingen naar de bijlagen zijn in de nieuwe praktijkhandreiking geactualiseerd in overeenstemming met de invoering van het nieuwe model taxatierapport. Tevens is het model plausibiliteitsverklaring vervangen door een nieuwe versie. Deze nieuwe plausibiliteitsverklaring is voorzien van een checklist waarop de controlerend taxateur aangeeft welke controles hij of zij heeft uitgevoerd. Deze checklist wordt niet bij het taxatierapport gevoegd, maar dient wel in het dossier van zowel de taxateur als de controlerend taxateur te worden bewaard. In het kader van doorlopend toezicht kan hiernaar worden gevraagd.

Scholingstraject 2020

In de aanloop naar het nieuwe model Taxatierapport Woonruimte 2021 dienen woningtaxateurs het verplichte scholingstraject 2020 te volgen. Register-Taxateurs die nog niet hebben voldaan aan hun PE-vereisten voor 2020 ontvingen reeds een persoonlijke mailing.
 
Register-Taxateurs die niet voor 1 oktober jl. geslaagd zijn voor de schriftelijke toetsing krijgen eenmalig de kans om de toets mondeling af te leggen. Dit mondeling kent minimaal dezelfde hoge eisen als de schriftelijke toets, maar kan al naar gelang de situatie en kennis van de examenkandidaat tot meer dieptevragen leiden.
 
Exameninstellingen nemen de mondelinge toets af. De toets kan geboekt worden via het account bij de exameninstelling. De taxateur kan de toets afleggen tot 31 december 2021. Hij dient zich dan wel vóór 19 november aan te melden.
 
Klik hier voor meer informatie over de mondelinge toetsing, waaronder het beoordelingsmodel.


Terug naar overzicht