Toezicht: we halen onze doelen, ondanks coronamaatregelen

Vanwege de eerste reeks van coronamaatregelen kon NRVT in het tweede kwartaal van dit jaar geen field audits uitvoeren. Alle field audits die toen gepland stonden, werden uitgesteld. Inmiddels hebben we een flinke inhaalslag gedaan, maar met de nieuwe maatregelen van 13 oktober, passen we onze werkwijze opnieuw aan. Alle field audits die de komende vier weken gepland zijn, vervangen we door een nieuwe vorm: de online audit.

Online audit

Tijdens een online audit heeft de auditor via een videoverbinding contact met de Register-Taxateur. Dit voorjaar deden we tijdens een pilot ervaring op met deze nieuwe vorm. Zowel auditors als Register-Taxateurs waarderen de online werkwijze. Het persoonlijke contact biedt meer diepgang dan een desk audit, waarbij we hoofdzakelijk rapporten beoordelen. Voor Register-Taxateurs is een online audit minder tijdrovend dan een field audit. 

Uitstel is geen afstel

Wanneer we een field audit toch onmisbaar achten, voeren we die op een later tijdstip uit. Uitstel is in dat geval geen afstel. Met bovengenoemde aanpassingen voldoen we aan de huidige coronamaatregelen, zonder het behalen van onze jaardoelstellingen in gevaar te brengen.