Ongegronde klacht over kamerverhuur

Tijdens de inspectie van een woning ontstaat wrijving tussen klager en de taxateur. De taxateur wil de opdracht teruggegeven, maar de intermediair dringt erop aan om een taxatierapport op te stellen.

Drieledige klacht

Klager vindt vervolgens dat de taxateur ten onrechte suggereert dat er sprake is van een kamerverhuurbedrijf, het rapport onjuistheden en niet representatieve foto’s bevat en onterecht wordt aangegeven dat de woningwaarde meer dan 15% afwijkt van soortgelijke objecten.

Bijzondere indeling huis 

De taxateur legt uit dat het huis een aparte indeling heeft. Het zijn twee woningen geweest, die samengevoegd zijn. Daardoor heeft het huis meerdere badkamers en keukens. Dat drukt volgens de taxateur de prijs.  

Het woord kamerverhuur komt in het rapport niet voor, maar de taxateur heeft naar waarheid opgenomen dat het mogelijk is om met meerdere mensen in het huis te wonen. 

Vrijheid 

Over de foto’s en de beschrijving stelt het Tuchtcollege dat de taxateur de vrijheid heeft om eigen keuzes te maken. Van onjuistheden in het rapport is volgens het Tuchtcollege geen sprake.

De klacht is ongegrond.  

Dossiernummer: 20181203

Datum uitspraak: 30 april 2019